Jan 15

Reparation af Trægulv | gør-det-selv

Hvis du har et trægulv, der er blevet ødelagt i årenes løb, behøver du ikke at dække gulvet med tæpper. Det eneste der skal til er nogle enkle reparationer af dit trægulv. Til at udøre projektet skal du bruge følgende værktøj: en rundsav, hammer, mejsel, trælim, hammer, træ og træspartel.

| Views: 1209
Feb 28

Trægulv og lys

Lys giver et fantastisk spil i et trægulv, et liv, en anden identitet. Det visuelle udtryk som gulvet giver under normale omstændigheder ændres markant med lys og i særdeleshed sollys. Sollys der giver et lysindfald i boligen bevæger sig og skaber en harmoni der er ubeskrivelig. Et trægulv der for nylig har fået en gulvafslibning er et trægulv med den helt lyse naturlige patina, og hvilket et syn. Sommer eller forår i stuen hele året, det bombastiske og UV strålerne der bare påvirker sjælen og kroppen og dit trægulv. – Velvære, hygge, stilhed. Farver på væggene, former  i boligen samt trægulve og deres udseende er det centrale i visualiteten af boligen. Et svært valg og endnu sværre når der skal vælges møbler. Skal det være vovede nuancer, måske en rød sofa, et sort bord eller en blå lampe. Lys er en forudsætning for liv. Uanset om det gælder livet i det store perspektiv eller helt konkret i den individuelle bolig. Af samme årsag er det naturligt at stille høje krav til de lamper, vi omgiver os med. Der skal til stadighed være en klar sammenhæng mellem lampens formgivning og funktion. Hver enkelt lampe skal først og fremmest sikre et funktionelt lys, men samtidig være en æstetisk oplevelse at se på – hvad enten den er tændt eller slukket. Disse tanker har helt sikkert været i både Arne jacobsens, Verner Pantons og Poul Henningens bevisthed da de første streger blev sat til en ny lampe. Fælles for disse designere er, at de alle har skrevet sig ind i dansk designhistorie, og derfor er det med en hvis stolthed at de store designere alle har haft trægulve med i deres inspiration og visuelle identitetsgivning af de givne former.

| Views: 1238
Feb 22

Reparation af trægulve | Smertefrit og ligetil

Trægulve kan se smukke ud i et hjem, men er de slidte og grimme, ser det forfærdeligt ud. Mange tror fejlagtigt, at vedligeholdelse og reparation af trægulve de er gamle og slidte, er en uoverkommelig opgave. Men heldigvis behøver det ikke at forholde sig sådan, så længe processen gennemføres efter en velgennemtnkt plan.

| Views: 1249
Oct 28

Gulvafhøvling | Som personligt mesterværk

Et gammelt slidt og kedleligt trægulv kan blive et helt mesterværk med en gulvafhøvling. Men hvad skal der til for at få et gammelt, grimt og ridset trægulv til at blive et mesterværk? Alle kender til triste gulve. Med en gulvafhøvling, eller en omgang gulvafslibning, kan dit gulv forvandles til et næsten nyt. En gulvafhøvling er – som det lyder – en grovere metode, end f. eks. en gulvafslibning, der typisk “bare”, er det Aller øverste lag der bliver berørt. Gulvafhøvlingen kommer derimod mere i dybden. Efter endt gulvafhøvling, skal gulvet behandles. Der findes en hel række forskellige måder at behandle sit trægulv på, f. eks. kan man vælge en ludbehandling / voksbehandling, oliebehandling, eller en lakering / hvidpigmentering. Med en gulvafhøvling kan selv de værste gulve forvandles til næsten nye. Modsat gulvafslibning så kommer gulvafhøvling derimod i dybden. En gulvafhøvling er – som det lyder – en grovere metode, her høvler man typisk 2 – 4 mm af selve gulvet. Gulvafhøvlingsmaskinen har en valse fyldt med små knive som høvler spåner af gulvet. En gulvafhøvling foretages typisk hvis der er niveauforskelle, bulede gulve, skæve gulve eller såfremt gulvet er belagt med fernis o.l. Efter en gulvafhøvling så afslibes gulvet, for at få den rette finish. Herefter kan gulvet efterbehandles med olie, lak eller lud. Gulvafslibning og gulvafhøvling er 2 vidt forskellige ting. Forskellen på gulvafslibning og gulvafhøvling er, at gulvafhøvlingen er en maskine der bruger knive og derfor går den dybt. Det er dog ikke ret tit, at man behøver at få fortaget en gulvafhøvling, da det primært kun er skæve gulve man udføre en sådan handling på. Gulvafslibning er en maskine der bruger sandpapir. Man kan som regel leje de maskiner man har behov for, men det er tilrådeligt, at kontakte et professionelt gulvfirma til at løse gulvafhøvling og gulvafslibningsopgaver, da man så er sikker på at få et smukt resultat, med det samme. De kan også give gulvet den rette efterbehandling og man kan med det samme få tips til, hvordan man sikre sig et flot trægulv, flere år frem.

| Views: 1177
Dec 3

Trægulve Inspiration

Ønsker du en trendy boligstil, er der en række simple tommelfingerregler, du bør følge – det handler om at fremhæve de enkelte elementer, farverne, formerne og kontrasterne. Gulve, vægge og møbler. Alt bør gå op i en højere enhed og være gennemtænkt ud fra samme grundlæggende idé om farver og former i stærk kontrast til hinanden. På den måde skaber man en boligstil, der vækker opsigt, og som giver lyst til at se og røre. Kort sagt handler det om at skabe et hjem fyldt med energi og inspiration til alle sanser.  Trægulve har en dimension som ingen andre gulvbelægning, ikke blot føles træ behageligt at røre ved men det har også en behagelig elasticitet der gør trægulvet rart at gå på. Endvidere kan et nyt trægulv afgive en behagelig aroma af træ eller savsmuld. Egetræsgulve er noget specielt, og eg har givet inspiration til mange kombinationsmuligheder indenfor ege parket . Specielt stavparketten kendes som noget helt specielt for eg. Hvem kender ikke rudeparket eller sildebensparket af egetræ? Det  er fantastisk flot med det naturlige spil mellem de enkelte stave, og egens helt unikke struktursammensætning. Det kan give anledning til ægte kærlighed.  Det romantiske trægulve i eg har ikke helt udkonkurreret det typiske danske gulvdesign, der er kendetegnet ved enkelthed i design med brug af gedigne, lyse materialer. Stilen er måske trukket endnu skarpere op og er blevet endnu mere enkel. - Et materiale som eg  er også på vej ind  som  trægulve igen, efter at have været dømt ude i en årrække. Eg var det mest anvendte materiale i de allerførste herskabslejligheder i starten af dette århundrede og nåede  et mætningspunkt for et par årtier siden. Nu er eg stærkt på vej tilbage som trægulve, men i lysere, flere og mere moderne versioner. Trægulve i eg er at betegne som noget af de mest eksklusive typer af trægulve vi har. Eg er en træsort som vi kan være stolt af at have i Danmark og den giver virkelig et indtryk af et træs historie og opvækst igennem de markante strukturer og åre tegninger. Trægulve er natur, natur og natur. Behageligt at røre ved, behageligt at gå på, behageligt at se på og i det hele taget  at bruge som nærvær. Jeg tror, at plankegulve og parketgulve har en større indflydelse på folks helbred og sundhedstilstand end vi  går og tror. Trægulve frem for linoleumsgulve eller vinylgulve for ikke at tale om syntetiske gulvtæpper af polyetulen og andre syntetiske kemiske plastmaterialer. Ofte med Phthalater, det vil sige blødgøre som er beviseligt kræftfremkaldende. Hvorfor ikke forkæle sig selv med  trægulve der ren natur, og giver en afslappet atmosfære og ren velvære. Trægulve kan noget som andre gulvtyper ikke har mulighed, simpelthen fordi trægulve er et naturmateriale.

| Views: 1204