Mar 9

Gulvafhøvling | En barsk behandling af trægulve

og den større tilsmudsning. Trægulve er ikke længere kun et underlag som man kan gå og stå på. Det er en integreret del af boligen, og gulvet er som husets øvrige rum, møbler, farver og materialer i endnu højere grad med til at understrege, hvem husets beboere er. Trenden på gulvbehandling og gulvafhøvling er bredere end nogensinde. Tidligere skulle trægulve være mere ens, fordi danskerne var mere ens. Meget få vovede sig væk fra normerne, som i øvrigt også ofte kunne hæftes på bestemte alders- og befolkningsgrupper. Eksempelvis blev de såkaldte moderne trægulve lavet til unge mennesker og mere klassiske klassiske trægulve til beboere på landejendomme. Eller gamle og slidte fyrretræsplankegulve gennemgik en gulvafhøvling for at opfylde de enkelte krav.

| Views: 1167
May 28

Trægulve | Hvad skal man vælge?

Hvad er et trægulv? Jo, et trægulv er et gulv som er lavet i et natur materiale træ. Derfor benævnelsen trægulv. Trægulve er meget udbredt i de nordlige breddegrader fra Kina, Rusland, Skandinavien, Nordeuropa, Canada og USA. I den øvrige del af verden er det først nu man er ved at  få øjnene op for trægulve. I det sydlige europa, har danske og udenlandska eksportører af parketgulve, kæmpet en indædt kamp for at sælge trægulve, men uden større held. Her er det mest klinker, fliser og marmor der bruges. Der er uendelige mange muligheder når man skal ud og vælge sit nye trægulv, både træsorter , mønstre, overfladebehandlinger o.s.v. Træ har fra naturens side mange farver og variationer, og der er mange måder at forarbejde et trægulv på, så det får den rette udseende. Derfor er det en god ide at forberede sig hjemmefra, hvilket trægulv der passer bedst til det behov man har. Vælger man et trægulv som gulvbelægning, har man med den rette behandling, trægulv i rigtig mange år. Da træ i sig selv er et varmt materiale, isolerer det også og det er rart at røre ved. Vil man gerne have et lunere trægulv, tåler de fleste trægulve i dag også gulvvarme.

| Views: 1161
Oct 28

Gulvbehandling

Gulvbehandling. Der er uendelige mange muligheder når man skal ud og vælge sit nye trægulv, både træsorter , mønstre, Gulvbehandling o.s.v. Træ har fra naturens side mange farver og variationer, og der er mange måder at forarbejde et trægulv på, så det får den rette udseende. Derfor er det en god ide at forberede sig hjemmefra, hvilket trægulv der passer bedst til det behov man har. Ved at have et trægulv frem for andre gulvtyper som klinker, fliser og linoleum, så har man med den rette Gulvbehandling, trægulv i rigtig mange år. Da træ i sig selv er et varmt materiale, isolerer det også og det er rart at røre ved.     Når der skal foretages  Gulvbehandling så er alt tilladt for fremtidens  trægulve. Materialer mikses på kryds og tværs, og fremtidens trægulve bliver om muligt endnu mere individuelt end tidligere. Derfor ses Gulvbehandling med sære mønstre, bejdse i stærke farver og nuancer. Der en markant større interesse for det klassiske. Romantiske trægulve og klassiske, massive trægulve i eksempelvis eg, kirsebær og ahorn har fået en renæssance, og de bliver i højere grad end tidligere gennemførte til mindste detalje med dekorative finurligheder. Med interiør  i gammeldags rokoko møbler, tunge sofaer, puder og flangketter er gulvet med til at give en gennemført stil til et moderne hjem der er med på moden. Hvad skal man vælge? Vil man gerne have et lunere trægulv, tåler de fleste trægulve i dag også gulvvarme.  Det er nødvendigt at udvise en minimalistisk empati og udholdenhed som ung og studerende. Knaphed med ressourcer. Når man så spørger, hvordan er det at bo på denne måde, med få penge og non-materialistisk, så får man et svar. Jeg spurgte forleden mit barnebarn, og fik følgende svar:  det der management-coaching-buzzword-fucked -up-der-materialistisk-fis kan ikke bruges . Jeg  gav op valgte at undlade spørgsmål om trægulve og gulvbehandling.  Og livet skal ikke være simpelt. Men det må gerne være enkelt og ligetil - i modsætning til kompliceret. Og det er helt op til os selv, hvor kompliceret vi vil gøre det. Hvor svært kan det dog være...  Unge mennesker i dag vælger at bo simpelt og uden mange dikkedarrer. Man ønsker måske at gulvet skal se slidt og brugt ud, en ekstra dimension fra 70’ernes flower power  periode, hvor ”simple living” var moderne. Denne tendens er nu ved at vende tilbage, blot med den forskel at det i dag ikke har så stor indflydelse på trægulvenes tilstand. I dag skal de gamle gulve renoveres. Med et slidt  og gammelt trægulve som udgangspunkt, er det svært at se, hvilke muligheder der er for at renoverer disse. Hvad skal inspirerer? I vintermånederne er  det måske vinterhyggen og i sommermånederne kunne det være sommerblomster. Men ikke nok med det, for  forbrugernes valg er nu mere følelsesbetonede og inspireret af blandt andet fremmede kulturer og lande, film, barndommen og gamle dage i det hele taget. Det giver mere råderum for Gulvbehandling og design af det gamle trægulv.

| Views: 1196
Sep 28

Gulvarbejde | Hårdt arbejde

Gulvarbejde. Renovering af familiens bolig er ofte en større proces, hvor hele familien tager del i arbejdet. Især hvis det er en ældre bolige kan der være meget at tage fat på; malerarbejde, tagarbejde, vvsarbejde, gulvarbejde mm. I dette indlæg vil jeg koncenterer mig om gulvarbejde, eller mere specifikt gulvarbejde med trægulve. I ordets bogstaveligst forstand er  gulvarbejde meget bredt. Men i denne blog dækker gulvarbejde kun over behandling af trægulve. Det vil sige gulvafslibning og gulvafhøvling samt gulvbehandling med olie, lak eller lud. Et gammelt og slidt trægulv kan forvandles med et gulvarbejde, hvor overfladen af det gamle gulv afslibes og efterfølgende efterbehandles. Idag kan gulvarbejde resulterer i helt lyse trægulve med lud eller hvid olie eller helt mørke gulve med bejdse eller oliefarve. Det er kun fantasien der sætter grænser for hvad der kan lade sig gøre med gulvbehandling.

| Views: 1242
Feb 19

Trægulv | Udfyldning af revner

Er naturlige trægulve ikke dejlige? Med de mange forskellige åretegninger og strukturer, øger træ naturens mangfoldighed. Noget unikt der ikke findes i andre former for masseproducerede gulvtyper.

| Views: 1195